Cultuur?

June 17, 2011

Sunset over Garbage Hill
Cultuur is niet leuk
Cultuur is bloedserieus: Als een kunstenaar, welke discipline dan ook zijn inspiratie gebruikt om iets te creeren, ontkomt zij/hij er niet aan ook de werkelijkheid van deze zieke maatschappij daarbij te gebruiken.. Hoe mooi het werk van de artiesten ook is, er hangt altijd de zwarte schaduw van dood en de duivel overheen, zou de SGP zeggen, en dan hebben ze voor een keer gelijk..
We zijn ziek met zijn allen en slecht, worstelend met de erfenissen van ons verleden, kruipen we naar het topje van de heuvel om nog net de laatste stralen van de voor eeuwig ondergaande zon te zien. Ik heb niets met subsidie en ik wil het ook niet, het is als een fooi voor de begravenisondernemer die de kist in de grond stopt. Macht politiek en overheersing leven bij de waardering van het volk als we met zijn allen scheit hebben aan die macht, worden we niet langer overheerst, protesterende kunstenaars vind ik klootzakken, die zich verlagen naar het niveau van hen die niets kunnen alleen regels maken en handhaven… Dat moet je niet willen, de trots van een artiest is de heilige graal van de kunst, je sterft van de honger en met je laatste stront maak je een meesterwerk, dat is kunst in mijn optiek.. Niet als een afgerichte aap in een orkestbak de decadente shit van bijv. Mozart recyclen, dat is helemaal geen kunst, dat is subsidie-zuigende volksverlakking.
Waarom moeten kustenaars zich op het (grote) publiek richten? Als er maar een iemand is die jouw kankerherrie of geklieder mooi vindt, al ben je dat zelf, dan is het echte kunst die wat overbrengt.. Dat leidt ertoe dat ik, Zebedeus Zelfmans, er geen reet om geeft dat in de toekomst de kunst absoluut niet meer gesudsidieert wordt.. Levend op vuilnisbelten zullen wij echte kunst gaan maken, die mensen ontroert, raakt en tot inkeer brengt, daar ben ik van overtuigd, en zo zal het zijn, dat de mooiste kunst nog gemaakt gaat worden en absoluut niet elitair zal zijn! Compost voor nieuwe planten van de revolutie der zorgweigeraars..

Zebedeus Zelfmans, media -econoom
PS The dream is over, keep dreaming!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: