Crisis, Welke crisis?

July 24, 2012

Waar is dat eigenlijk begonnen, dat regeringen van landen hun onafhankelijkheid opgaven, door te lenen van grote banken? Het is toch immers zo dat er altijd geld binnenkwam via belastingen, waar alles van geregeld werd.. Ik denk dat de politiek een veer heeft gelaten, door ooit te zeer bezig te zijn met het invullen van zg multinationale belangen en wel moest lenen om aan de corrupte verplichtingen aan bijv. Lockheed, Leopard, en Europa te voldoen. De EU was ooit een samenwerking om economisch vooruit te komen, maar sloeg langzaam maar zeker om in een ongecontroleerde nieuwe door het laag democratisch gehalte oncontroleerbare regelgever en kostenpost. De zogenaamde uitbreidingsdrang tegen iedere prijs, bijv. de kapitalisatie van nationale instellingen als bijv zorg en ouderdomsverzekeringen met als reden de regels vanuit het zeer ondemocratisch Europa, het gelobby van grote bedrijven hebben geleid to een situatie waar er eenvoudig te weinig geld was om zo door te gaan. Toen is lenen bij gewoonte er in geslopen, eerst een projectje hier en daar en later als regel steeds grotere bergen staatsobligaties, dus vaste rentebedragen als deel van de begroting, gaten die niet meer gevuld werden maar gedekt met nieuwe leningen. Ik noem dat het postbank effect: Door mensen eenmalig toe te staan rood te staan is in de 80-er jaren iedere Postbank klant een leenslaaf geworden omdat eenmaal geleend de nieuwe nul van min 500/ later 1000 gulden(nu 2000 euri?) ontstond die alleen eenmaal per driemaanden in de plus moest staan, daardoor heeft vrijwel iedere Nederlander schuld bij de bank en de jaarlijkse rente is na 30 jaar alles bij elkaar allang en breed over het oorspronkelijke bedrag heen gegaan.

Zo is het ook met de landen gegaan eerst werd geleend en afbetaald later geleend om de rentes te betalen die ook nog eens steeds verder opliepen, daardoor is het financiele systeem ontwricht en er een nieuw systeem ontstaan waar regeringen niet langer de belangen van de burgers maar de belangen van de financiele instellingen beschermen. Als er nu problemen zijn wordt er dus niet geleend, dat kan immers niet meer, maar de burgers worden uitgewrongen, met als excuus Europa en de Economische situatie. Deze situatie is door misinformatie en mismanagement ontstaan, de burger is belazerd een bot van zogenaamde Economische groei toegeworpen en nu draaien Nationale economiën op verplichte groei door de rentes die voor die groei worden betaald… Dat kan niet eeuwig doorgaan groei is niet oneindig, die moet stoppen anders wordt de groei duurder dan de vooruitgang en zal iedereen creperen. Europa is alleen nog een manier om de burger te manipuleren of je voor of tegen bent maakt niet uit de rentes moeten betaald worden, of je wordt afgewaardeert door Moody’s, de nieuwe wereldleider uit de VS.

De uitweg: Er is maar een uitweg stoppen met struisvogelpolitiek de schulden nationaliseren en teniet verklaren en met schone lei beginnen, ja maar dan vallen de banken om. Laat die banken maar vallen, er zijn er al meer als mensen en er komen er steeds meer bij, ze leveren geen echte bijdrage aan de maatschappij hebben een grote bek en stelen ons geld.. Als we willen bouwen moeten we materiaal kopen en aan het werk, niet werken om banken te betalen, om volgend jaar weer geld te lenen, om weer te kunnen bouwen. Dat is een grote mythe die onze wereld verziekt, banken en financiele instelling zijn oplichters, geld bestaat eigenlijk niet, want er is geen cent dekking per Euro.. We kunnen zelf ook Euro’s drukken en ze gebruiken om met elkaar te handelen, daar hebben we geen banken voor nodig!

Luister naar deze oude anarchist en alles sal reg kom!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: